Yang mendatar baler besi buruk (juga dipanggil pemadat besi buangan, mesin pemadat tin, mesin pemadat keluli buangan, dan pemadat tin aluminium) terutamanya digunakan untuk memadatkan pelbagai sisa logam, serbuk keluli, keluli buangan, aluminium buangan, tembaga buangan, dan lain-lain ke dalam bal logam buangan yang padat untuk dikitar semula dan menjana keuntungan.

Bentuk produk akhir boleh berbentuk silinder, segi empat, kiub, heksagon, dan bentuk multi-prisma lain. Saiz blok adalah pelbagai, seperti 30*30cm, 35*35cm, 40*40cm, dan lain-lain.

Pemadat logam ini boleh menggunakan motor elektrik atau enjin diesel sebagai kuasa, berfungsi dengan sistem hidraulik. Tekanan hidrauliknya boleh disesuaikan mengikut keperluan pengikatan sebenar bagi jenis bahan tertentu.

Disebabkan kecekapan tinggi, penyesuaian, dan penyelenggaraan yang kurang, mesin pengikat logam kami sedang laris dijual di negara-negara asing, seperti Malaysia, Kuwait, Filipina, Afghanistan dan sebagainya. Jika anda berminat, sila hubungi kami pada bila-bila masa!

video kerja penekan baling hidraulik untuk kitar semula logam

Apakah itu baler besi buruk?

Pemadat besi buruk ini boleh digunakan secara meluas dalam loji kitar semula sumber logam bersaiz sederhana atau besar dan kilang pembuatan produk logam.

Mesin penekan baling sekerap hidraulik menggunakan pelbagai kekuatan daripada sistem hidrauliknya untuk menekan bahan buangan logam daripada bentuk dan saiz yang tidak sekata ke dalam lajur padat. Selepas baling, bal besi buruk ini mudah diangkut dan disimpan di dalam tong sampah serta menjimatkan banyak tanah yang diduduki.

Parameter teknikal baler besi buruk untuk dijual

Model peralatan Tekanan (tan)Saiz tong tekan(mm)Saiz bal(cm)Masa akhbar(s) Kuasa(kW)
SL-Y81-1251251200*800*50030*3010015
SL-Y81-1351351200*1000*60030*3011018.5
SL-Y81-1601601200*1000*60035*3511018.5
SL-Y81-1801801600*1200*80040*4013022
SL-Y81-2002001600*1200*80050*5014022+15
SL-Y81-2502502000*1750*100050*5015044
SL-Y81-3153152500*2000*120060*6016060
SL-Y81-4001003000*2500*120060*6017090
parameter teknikal tekan baling sekerap logam

Aplikasi mesin baling tekanan hidraulik

Baler besi buruk boleh memampatkan pelbagai produk logam buangan dalam keadaan normal. Bahan-bahan adalah:

  • Sekerap logam ferus
    • Besi buruk dan keluli buruk
    • Lembaran besi dan bahan besi ringan/halus
    • Blok besi tuang
    • Badan kereta dan rangka automobil
    • Tong besi dan basikal terpakai
  • Sekerap logam bukan ferus
    • Blok tembaga sekerap
    • Serpihan aluminium sekerap
    • Profil aloi aluminium
  • Baldi cat & tin aluminium
    • baldi cat
    • Tin boleh dan tin minuman
    • Tin timah
  • Sisa pembinaan ringan
    • Jubin keluli berwarna
    • Lembaran besi nipis

Baler logam sekerap sesuai untuk pelbagai kilang keluli besar, sederhana, dan kecil, industri pemprosesan kitar semula logam buangan, dan industri peleburan logam bukan ferus. Bentuk produk akhir boleh menjadi kiub, silinder, oktagon, segi empat, heksagon, dsb.

Kelebihan baler besi buruk hidraulik

  1. Reka bentuk baler besi buruk yang hebat, penjimatan ruang dan pengangkutan yang lebih mudah.
  2. Sisa logam selepas dibalut adalah lebih padat dan boleh dijual pada harga yang lebih tinggi.
  3. Akhbar baling sekerap logam kami boleh digunakan untuk sekerap, yang boleh menjana pendapatan semula untuk kilang.
  4. Terdapat dua jenis sistem pengendalian, satu automatik sepenuhnya dan satu lagi operasi manual (pengendalian adalah dengan tuil kawalan tangan).
  5. Plat boleh ditambah pada mesin berdasarkan asal supaya mesin lebih tahan haus, hayat perkhidmatan lebih lama.
  6. Anda juga boleh menambah bilah, jadi lebih mudah untuk membungkus bahan besar.

Bagaimanakah mesin penekan baling sekerap logam berfungsi?

Bahan logam mempunyai sifat ubah bentuk plastik. Tekanan hidraulik baler logam mendatar boleh memberikan bahan logam daya luaran yang mencukupi yang boleh mengagregat dan menghasilkan ubah bentuk kekal, dengan itu membentuk blok pepejal padat.

Apabila penekan baling sekerap hidraulik sedang berfungsi, kita boleh menggunakan mesin grab untuk meletakkan bahan-bahan yang akan dibungkus ke dalam kotak pembungkus. Seterusnya, buka injap kawalan silinder hidraulik mesin. Baler logam hidraulik itu sendiri mempunyai tiga tekanan hidraulik terkumpul antara satu sama lain, yang boleh memampatkan bahan logam ke dalam lajur dengan cepat.

Petua penyelenggaraan baler besi buruk

  • Setiap minggu, bersihkan sisa atau kotoran dalam tong baler logam.
  • Sebulan sekali, bersihkan dan pelincir slaid, pisau tengah dan ejektor hadapan.
  • Tambah pelincir pada semua galas mesin setiap tiga bulan.
  • Sentiasa mengisi minyak hidraulik dalam tangki minyak baler logam sekali setiap dua tahun.
  • Setiap kali anda menambah minyak hidraulik, ia sepatutnya sesuai. Ingatlah untuk tidak menambah terlalu banyak, untuk mengelakkan kerosakan suis mikro akibat rendaman minyak.
Baler logam komersial
Baler logam komersial

Kes-kes baler besi buruk yang berjaya untuk dijual di seluruh dunia

Kes yang berjaya: baler logam mendatar yang dieksport ke Iraq

Pelanggan Iraq mempunyai pengumpulan besar sisa logam dan ingin melupuskan bahan ini dengan cekap, sebaik-baiknya dengan cara yang akan menjana pendapatan sekunder. Oleh itu, pelanggan ini mula mencari baler logam dan menghubungi kami selepas melihat mesin kami. Selepas mengetahui tentang mesin kami, dia sangat berpuas hati dan merasakan bahawa ini adalah mesin yang dia inginkan. Oleh itu, kontrak itu ditandatangani serta-merta. Berikut adalah gambar penghantaran kami ke pelabuhan.

Baler besi buruk hidraulik SL-125 dijual ke Afghanistan

Pemadat logam kami telah berjaya dijual kepada sebuah syarikat kitar semula besi buruk yang besar di Afghanistan. Oleh kerana kestabilan dan ketahanan yang sangat baik, syarikat itu boleh memproses semua jenis besi buruk dengan cepat. Syarikat itu telah meningkatkan kecekapan pemprosesan besi buruk dengan ketara, mengurangkan kos pengangkutan dan meningkatkan keberkesanan pemulihan sumber.

Pemadat logam SL-125 dihantar ke Malaysia

Di Malaysia, kami menyediakan penyelesaian baler besi buruk untuk sebuah syarikat pengkhususan dalam kitar semula logam. Kami menyesuaikan baler logam dengan kuasa 15 kW dan saiz bale 30*30 cm dengan kaedah bale tolak sisi untuk Malaysia.

Hubungi kami untuk sebut harga!

Berminat dengan seberapa pantas anda boleh lakukan besi buruk kitar semula? Jika ya, hubungi kami! Kami akan memberikan anda penyelesaian yang optimum dan tawaran terbaik mengikut keperluan anda.